Lyts Tsjaerd

manege wirdum

Manege

Manege Lyts Tsjaerd is gevestigd aan de Tsjaerderdijk 5a te Wirdum (Frl). Aan de weg tussen Wirdum en Idaerd, onder de rook van Leeuwarden, vindt u de rust die zo typerend is voor Frysl├ón. 

 

Hier kan je nog genieten van je vrije tijd,of je nu paardenliefhebber bent, houdt van fietstochten of een avontuurlijke kampeerder, op deze lokatie is dit alles mogelijk.

 

Kijk eens rond op de site en mocht u vragen hebben, u kunt ons altijd bellen. 

Tel:058-2552649

 

 

Mini-camping

Achter de manege ligt op een beschut terrein de mini-camping. Ideaal voor een rustig verblijf in een landelijke omgeving.

Op de camping is plaats voor 6 tot 8 caravans. Voor het komende seizoen zijn er nog enkele vaste seizoenplaatsen vrij. De caravans kunnen in de winterperiode op het mini-camping blijven staan.

 

 
View the embedded image gallery online at:
http://www.manegewirdum.nl/lyts_tsjaerd/#sigFreeIda97465be52

Klik op de foto`s om te vergroten.

Paardenstalling

Voor de stalling van uw paard of pony beschikt Manege Lyts Tsjaerd over 20 nieuwe zeer ruime boxen. In de stallen is veel daglicht en frisse lucht.

De boxen zijn uitgevoerd zonder tralies waardoor uw paard optimaal van sociaal kontakt kan genieten. De boxen zijn voorzien van een ruim strobed.

Hooi van eigen land kan onbeperkt worden verstrekt. Zomers kunnen de paarden 24 uur per dag in ruim weiland rondlopen.

De stalling is inclusief gebruik van binnenbak, buitenbak en paddock. In het achterliggende natuurterrein kan buiten het broedseizoen een buitenrit worden gemaakt.  

View the embedded image gallery online at:
http://www.manegewirdum.nl/lyts_tsjaerd/#sigFreeId7a7092b3bd

Klik op de foto`s om te vergroten.

 

Paardrijles

Pony-rijles voor kinderen 

 

Op de manege wordt rijles gegeven aan kinderen vanaf 8 jaar. Er is geen rijles voor volwassenen. In de eerste lessen wordt naast het rijden, ook de verzorging en het opzadelen van de pony's doorgenomen. Het is op de manege de gewoonte dat de kinderen de pony's, met behulp van een begeleider, uit het land (of box) halen. Het advies is daarom : probeer op tijd te komen zodat je je pony zelf kan borstelen en opzadelen, om netjes en verzorgd in de les te verschijnen.

Er wordt in kleine groepjes van 6 combinaties gewerkt, zodat de begeleiding optimaal is.

Aan en afmelden voor de les kan alleen telefonisch. 

Heeft u vragen ons telefoonr :058-2552649

Het dragen van een paardrijhelm is verplicht.

 

foto van de week

wij zijn aangesloten bij

 

 

sponsoren

 Fionas Ruitersport